STATEMENT – FREMTIDENS MOTIONSCYKELLØB

På møde i Vejle, tirsdag den 5. marts 2019, har de 14 største danske cykelmotionsløb, DGI og Danmarks Cykle Union udformet følgende statement.

Motionscykling til motionscykelløb…

Vi ønsker at understøtte og fremelske den gode cykelkultur i Danmark.

Motionscykling er en populær motionsform, og deltagelse i motionscykelløb er motiverende idrætsoplevelser for mange motionister. Rigtig mange deltager hvert år i motionscykelløb, og de fleste kommer hjem med en god oplevelse. De senere år har vi desværre oplevet, at nogle deltagere med uforsvarlig kørsel tilsidesætter egen og andres sikkerhed – det ønsker vi at imødegå.

Motionscykelløb er ikke væddeløb, eller et sted hvor man kan tilsidesætte egen og slet ikke andres sikkerhed. Uforsvarlig kørsel hører ikke hjemme i motionscykelløb. Derfor vil Danmarks Cykle Union, DGI og de største danske cykelmotionsløb stå sammen om at udbrede den gode cykelkultur, med udvikling af et kodeks for deltagelse i motionscykelløb. Vi ønsker, at motionscykelløb fortsat skal være en god og sikker oplevelse for alle, og vi forventer derfor, at alle deltagere bidrager positivt til dette, ved at:

1. Overholde færdselsreglerne.

2. Rette sig efter løbsarrangørernes anvisninger.

3. Vise hensyn.

4. Have respekt for andre.

5. Kende egen begrænsning.

Tiltrådt 5. marts 2019 af:

Danmarks Cykle Union, DGI, Grejsdalsløbet, Hærvejsløbet, Fjorden Rundt, Tøserunden, Sjælland rundt på cykel, Sjælland på tværs, Fjordløbet Randers, Danmarks Højeste Motionsløb, Fyen Rundt, Medieløbet, Stjernetour de Grindsted, Tour de Vestfyn, Coast2coast Jylland, Bakkeløbet.

Info fremtidens motionscykelløb

Start typing and press Enter to search